Vad underbart det är att få äta hemlagat bröd till frukost!
Detta är mitt favorit recept:
2 bröd
2tsk salt
1dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
6,5dl grahamsmjöl
2dl sirap
1l filmjölk
1dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
6,5dl grahamsmjöl
2dl sirap
1l filmjölk
2dl solroskärnor
1dl linfrö
2dl rågkross
2dl rågkross
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler
2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar